maanantai 26. elokuuta 2013

YLEN TUTUT TEEMAT



YLE TEEMA, 26.8.2013, 17.00 Historia: Maahanmuuttajien Australia


2/3. Toisella maailmansodalla oli ratkaiseva merkitys Australian väestöpolitiikalle. Kun aasialaissiirtolaisia ei päästetty maahan ja brittiläisten maahanmuuttajien määrä väheni rajusti, oli Australia kriisin partaalla. 


YLE TEEMA, 26.8.2013, 21.55 Film noir: Kiihotus

(Shame/The Intruder/USA 1961) Muukalainen saapuu etelän pikkukaupunkiin ja alkaa kiihottaa asukkaiden rasismia. O: Roger Corman. N: William Shatner.




5 kommenttia:

  1. TV1:

    10:00 Tiedolla köyhyyttä vastaan
    One Laptop Per Child -järjestö on teettänyt 350 000 kannettavaa tietokonetta Uruguayn ja Perun koululaisille. Dynamolla varustetut läppärit maksavat vain sata dollaria kappale. Millainen oli vastaanotto? (U)

    23:30 Pienet kameliratsastajat
    Lähi-idän kamelikilpailuissa ohjastaa yhä tuhansia pieniä lapsia, jotka on myyty talleille jopa 2-vuotiaana. Heitä kohdellaan kaltoin, ei ruokita tai hoideta ja lapsia kuolee tapaturmissa.(U)

    Teema:

    18:00 Ranskalainen kylä
    Varastetut suudelmat. Marcel pyrkii syrjäyttämään Edmondin Villeneuven vastarintaliikkeen johdosta. Saksan joukot lähestyvät uhkaavasti etelästä, ja Jean apulaisineen jäljittää gaullisteja. 33/36

    VastaaPoista
  2. TV1:

    21:00 Horisontti: Britannian upporikkaat ja rutiköyhät
    Tuloerot rikkaiden ja köyhien välillä Britanniassa ovat valtavat - ja kasvavat entisestään. Millainen on miljardöörien leikkipaikka Lontoossa ja kuinka yhä toivottomammiksi käyvät köyhät päivistään selviävät?

    23:50 Sodassa raiskattujen puolella
    Sodissa miehet palkitaan mutta naisten kärsimykset unohdetaan. Margot Wallström taisteli lähes vuoden sodissa raiskattujen naisten puolesta muuttaakseen YK:n kannan: nyt raiskausta pidetään yhtenä sodankäynnin muotona.(U)

    Fem:

    18:30 Pixel
    Mistä natsien vaimot ovat vastuussa? Demokraattisia tuoleja Heinolassa. Suurelokuva Monika Zetterludista on valmis. Kuvataiteilija Jimmy Pulli työstää aikaa ja tilaa. svenska.yle.fi/kultur

    VastaaPoista
  3. Tuolla on dokumenttiohjelma, jolaisia ei yleisradiossa näe. Suosittelen katsomaan:

    http://justice4germans.com/2013/08/30/radio-interview-eisenhowers-rhine-meadows-death-camps-a-deliberate-policy-of-extermination/

    Nythän nämä sankarit ovat tappamassa syyrialaisia...

    VastaaPoista
  4. TV1:

    18:45 Muisti: Huutolaiset
    Suomessa huutokaupattiin ihmisiä vielä 1930-luvulla. Halvin tarjous voitti. Monet huutolaisista joutuivat orjan asemaan. Ohjaus Ari Lehikoinen. (U)

    Fem:

    20:20 Kuvakirjeitä maailmalta
    Rion karnevaalit. Rio de Janeiron sambakoulut valmistautuvat kuukausien ajan vuotuiseen suurtapahtumaan.

    VastaaPoista
  5. TV1:

    20:00 MOT: Maailmanherrojen salaseura
    Jättipankkien ja suurteollisuuden muodostama Bilderberg on salamyhkäinen taustavaikuttaja. Sen suljettuihin kokouksiin on osallistunut myös suomalaisia poliitikkoja ja median edustajia. Toimittaja Hannu Sokala.

    Teema:

    16:50 Historia: Maahanmuuttajien Australia
    3/3. 1950-luvulla kommunismin pelko oli yksi syy lisää torjua aasialaissiirtolaisten pääsy Australiaan, mutta pian tällaista politiikkaa moitittiin rasistiseksi. Lopullisen suunnanmuutoksen sai aikaan Vietnamin sota.

    21:00 André Brink, valkoinen afrikkalainen
    Eteläafrikkalainen kirjailija André Brink on rotusyrjinnän vastaisen taistelun esikuva. Dokumentissa hän palaa lapsuutensa maisemiin ja muistelee kasvuaan valkoisena rotusyrjinnän värittämässä yhteisössä. T: Arte

    21:55 Vuoden 39 salaliitto
    Stephen Poliakoffin kirjoittama ja ohjaama trilleri, jossa nuori nainen törmää natsimieliseen suunnitelmaan toisen maailmansodan aattona. N: Romola Garai, Bill Nighy, Hugh Bonneville. (Glorious 39, Britannia 2009)

    Fem:

    16:55 Pixel
    Mistä natsien vaimot ovat vastuussa? Demokraattisia tuoleja Heinolassa. Suurelokuva Monika Zetterludista on valmis. Kuvataiteilija Jimmy Pulli työstää aikaa ja tilaa. svenska.yle.fi/kultur

    VastaaPoista