sunnuntai 21. elokuuta 2011

JAAHANS, TAAS TÄTÄ VAIHTEEKSI.



22.8.2011, TV 1 klo 22.05 Dokumenttiprojekti: Nürnbergin oikeudenkäynti
Nürnbergin oikeudenkäynnissä haettiin hyvitystä toisen maailmansodan uhreille ja rakennettiin läntisen maailman yhteistyötä itää vastaan. Ohjaaja Stephen Trombley Iso-Britannia 1996.

Yle roikkuu nostalgisesti kiinni vanhassa maailmassa, jossa "paha" voitettiin. Demokratian itse aiheuttamista vakavista ongelmista se sen sijaan vaikenee. Koska nykyisiä ongelmia ei uskalleta käsitellä saatika ratkaista, Ylen kaltainen valtion monopoli tarrautuu menneisyyteen, jolloin demokratia oli vielä voitokas ja vähemmän rappiolla.

Kun korruptoitunut länsimainen demokratia on kriisissä ja kokonainen sivilisaatio on romahtamassa viheäliäisen ja järjettömän individualismin painosta, yrittävät Ylen politrukit valaa vielä uskoa "vapaaseen maailmaan" projisoimalla punaliberalisminsa moraalisen konkurssin natseihin. Vaikka liberalismin rampauttama läntinen sivilisaatio on kiistämättömässä syöksykierteessä, eivät järjestelmän äänitorvet edes yritä ehdottaa korjausliikkettä, vaan jättäytyvät lamaannuttavan nostalgian varaan. Siinä toistetaan rituaalinomaisesti vanhaa mantraa, jossa sentään voitettiin natsit. Tämä näyttääkin olevan vedenpaisumuksen edellä olevien rappioliberaalien se kuuluisa viimeinen lause.

2 kommenttia: